Budynek socjalno-administracyjny

Opis projektu:

Miejsce:
 Wodzisław Śląski
Data:
 20 luty 2013
Kategoria:
projekt budynku biurowego, projekty obiektów

Przestrzeń biurowa „open space”, sala konferencyjna z przeszkleniem ukrytym za architektoniczną konstrukcją na rogu budynku oraz zaplecze socjalne i magazynowe to przestrzeń jaką można przekształcić i uzyskać z istniejącej stacji paliw.

Projekt budynku biurowo-administracyjnego to projekt zamienny projektu stacji paliw zaprojektowano w latach 90-tych XX w.

Narożnik budynku leżący na osi widokowej został zaakcentowany poprzez architektoniczną konstrukcję w dominującym zielonym kolorze. Konstrukcja ta oprócz funkcji naturalnego przysłonięcia dla mocno przeszklonej sali konferencyjnej miała na celu odświeżenie istniejącej bryły budynku. Przestrzeń pierwotnej sali sprzedaży została zaaranżowana na pomieszczenia biurowe „open space”.